Flott juleavslutning i Gjerstad kirke

En fullstappet kirke. Foreldre, søsken, besteforeldre, onkler, tanter og andre, har benket seg. Det er fullt nede. Mange har tatt plass på galleria. Så blir lysa slått av. Bare et blått vinterlys lyser opp altertavla. Organist og en fiolinist fra 6. klasse, spiller Vietae Lux fra orgelgalleriet. Årets juleavslutning er igang.

- Jeg ble rørt alt da de første 1. klassingene kom gående inn på rekke med hvert sitt tente lys, sa en av de mannlige tilhørerne etter at juleforestillingen var over.
Mange gir nok sin tilslutningen til den kommentaren.  For det er stemningsfullt når mer enn 100 elever og ansatte kommer inn på lang rekke med hver sitt tente lys i hånda.

Mange lot seg imponere over det de fikk se elevene utførte. Korsang, tenning av lys i adventstake og lesing av adventsdikt, klarinettspilling, solosang og ikke minst lesing av tekster som handlet om juleevangeliet.  To av elevene hadde laget egen dans som passet godt til " En stjerne skinner i natt". Presten hadde to korte tekster til ettertanke.  Alle (!) i personalet stilte opp i kor med firestemt korsang.  Til slutt stilte hele skolen opp i kordøra og sang "Gloria" to-stemt, og hele kirka fulgte på med "Deilig er jorden". 

- Gjerstad skole har tre verdier som vi styrer etter, sa rektor til slutt.  Det er:  Respekt - Inkludering - Kvalitet.  I kveld er inkludering oppfylt. Absolutt alle på skolen har bidradd. Dere får sjøl avgjøre om det du har vært med på, har vært kvalitet.  Forestillingen ble ikke avbrutt av applaus, men nå kom den. 

Leder av FAU, Lise Marie, inviterte til videre fest på skolen etterpå.  Her samlet elevene seg klassevis sammen med de nærmeste i familien.

Skolen vil gjerne takke de fra menigheten som stilte opp i kirken og hjalp til med å gjøre avslutningen til det den ble.

Flere saker

Det er vakre omgivelser på Holmen Gård. Foto: Facebook

-Endelig er det kafé på Holmen gård igjen!

Halvor Sørbø (t.v) var centimetre fra å vinne gull i søndagens fellesstart. Foto: Facebook.

Halvor Sørbø var centimetre fra gull i UM

Pus fant veien hjem igjen

Pus fant veien hjem igjen

Halvor Sørbø på pallen i UM tempo i dag. Foto: Privat.

Sølv til Halvor i temporitt

Fullt trøkk på Brokelandsheia på lørdag!

Gjerstad kommune innfører restriksjoner på besøk til omsorgssenteret

Gjerstad kommune innfører restriksjoner på besøk til omsorgssenteret

Marcus Langmyr hevder seg godt i årets norgescup i leirdueskyting. Foto: Facebook

Imponerende leirdueskyting av Marcus Langmyr

Magnus Sørbø fikk en stor gavesjekk etter sin andreplass i dag.

Magnus ble nr. 2 i Norgescupen i Trondheim