Bildet er fra skytingen på Solem 2. påskedag, der 185 skyttere deltok
Bildet er fra skytingen på Solem 2. påskedag, der 185 skyttere deltok

Gjerstad JFF med mange aktiviteter i 2018

Gjerstad jeger og fiskerforening ligger ikke på latsiden. Utover året er det lagt opp til en rekke aktiviteter for unge og voksne.

Foreningen er organisert med 4 aktive utvalg som står for planlegging og gjennomføring av aktiviteter, sier nyvalgt styreleder Jostein Vestøl. 
Særlig er det flere nye tilbud i ungdomsgruppa og jentegruppa.

All skyting på Solem skytebane skjer under ledelse av skyteleder som har gjennomgått slik opplæring, kjenner skyteinstruksen og fått godkjenning av styret i GJFF. Vi har tillatelse til 4 skytedager pr uke med skytefri på søndager. Vi opplever at skytebanen fungerer veldig bra og vi får ikke klager på støy. De fleste rifleskyttere har nå også lyddemper på sine våpen. Ansvarlig for Solem skytebane er Jo Åsmund Sandåker.
 

Foreningens nettsider kan du finne HER.  Denne deles den med Norges Jeger- og fiskerforening med egne faner for Gjerstad JFF. I tiden fremover vil det bli lagt ut aktuell info under alle fanene øverst under Gjerstad JFF samt detaljer for alle aktiviteter i fanene i aktivitetskalenderen, sier Vestøl.
 

- I henhold til våre vedtekter er også friluftsliv og naturforvaltning en del av vår virksomhet. På nettsidene kommer det derfor også noe om dette. Når snøen er borte,  benytt gjerne den nye stien som er ryddet, skiltet og merket i GJFF sin regi mellom Solem og Oterskjenn gjennom villmarka over  Vrangvassheia, oppfordrer styrelederen.

Østre Agder Sparebank er klubbens hovedsponsor
- Vi har stor nytte av at Østre Agder Sparebank fortsatt er vår viktigste sponsor og støtter oss med et bra beløp. Vi vil om mulig få til et samarbeid med flere sponsorer. Tips oss gjerne dersom du har gode ideer eller selv vil bidra med aktivitet, sier Jostein Vestøl.

 

Prosjekter –  bl.a. salg av jakthytte.
Statens Vegvesen blir utfordret med å få på plass skilting inn til Solem skytebane. I vår regi jobber vi også med skilttavle som viser alle våre skytebaner og andre installasjoner inne på anlegget.

Videre forbereder vi salg av vår jakthytte, Digerdalsveien 800 på Bjynnustad. Den tror vi bli attraktiv når vi på forsommeren legger den ut for salg på finn.no. Vår egen fylkesforening har kjøpt Karibu. Etter at diverse oppgraderinger og vedlikehold er gjort unna blir hytta tilgjengelig for leie på nettet med nøkkelskap på hytta, sier Vestøl.

Ungdomsgruppe
Gruppen ledes av Espen Langmyr. For ungdom er det planlagt hagleskyting med mulighet også til å skyte med salong på mandager. Her kan det bli endringer for å unngå treningstider til idrettslaget. Det er planlagt en fisketur til Storfiskjenna i juni og deltagelse på Camp Villaks i Lyngdal i august.  Videre planlegges det både MOT-kveld og ungdomskveld på Solem hvor Ungdomsgruppa til Vegårshei JFF vil bli invitert med for å skyte.

Jentegruppe
Gruppen ledes av Anne Grethe Grunnsvoll. Her har det allerede vært vårfest. Gruppa har lagt detaljplaner for hagleskyting hver onsdag. Så blir det høstfest og trolig kurs i å partere viltkjøtt.Både jentegruppa og ungdomsgruppa disponerer våpen som kan lånes ut til de som ikke har våpen.

 

Begge gruppene ser på muligheten av å kjøpe inn skytesimulator (skyting uten ammunisjon) og sted for slik skyting. Her vil det også bli vurdert samarbeid med andre lokale interessenter for slikt utsyr og skyting.

 

Gjerstadskogutvalget – jakt og fiske.
Utvalget ledes av Tom Henry Valle. GJFF disponerer fiskerettigheter i Statskog og på Vestølheia. Fiskekort kan kjøpes på nett og på YX i bygda.

Ved kjøp av fiskekort på www.inatur.no  kan en skrive ut et lite kart, kjøper du på XY kan du kjøpe Friluftsrådet SØR sitt nye flotte turkart for Gjerstad.
Barn under 16 år kan fiske uten fiskekort.  Utvalget har både fiskegarn og båt på båthenger som medlemmene kan låne gratis. Særlig ønsker vi mer garnfiske i vannene i Statskog for å regulere fiskebestanden bedre.

I juni vil utvalget igjen arrangere vår årlige fiskedag for hele familien. Det vil også bli en egen fiskedag for barnehagebarna i bygda. Begge aktivitetene er svært populære. Til høsten vil det bli tilbudt opplæringsjakt for førstegansjegere på hare og / eller rådyr.

 

Statskog disponerer selv sine jaktrettigheter og selger jaktkort på inatur.no. Her er det for jegere mange attraktive jaktmuligheter. Les mer på i natur.no.

Jaktskytterutvalget
Jaktskytterutvalget ledes av Jo Åsmund Sandåker og er det utvalget med størst aktivitet, ikke minst nå når Gjerstad Skytterlag er oppløst / overført aktiviteter til GJFF. Dermed er driften av Solem skytebane forenklet ved at lederen her og hans utvalg er ansvarlig for all drift vedlikehold samt investeringer og prosjekter.  Årlig skytes det nå ca 50.000 skudd på Solem.

 

Jo Åsmund er også vår jegerprøveinstruktør og har nylig avsluttet vårt årlige jegerprøvekurs for 9 nye førstegangsjegere, sier Jostein. På mandager blir der trening, hagleskyting. Flere stevner er planlagt på Solem og lokale klubbmesterskap blir det. I vinter har det også vært god aktivitet pga nytt flomlysanlegg. Det jobbes med mulig finansiering og bygging av overbygg trapbaner, duekortsystem for sportingbane og tårn / buer for leirduekastere i stien. Bredbånddekningen skal allerede være forbedret.

Solem skytebane er som skytebane blitt et eksempel på planlegging, regulering og bygging som andre har hatt nytte av ved bygging av slikt anlegg, sier Per Jørgen Eskeland som var prosjektleder for skytebanen.
 

Storviltprøver
- Storviltprøver blir det på onsdager kl 17.00 f.o.m. 13. juni, også det i regi av jaktskytterutvalget. Alle våre skyteledere og andre medhjelpere jobber gratis, også undrer storviltprøven. Det er ofte et stort frivillig mannskap i gang under våre stevner og treningskvelder. Likevel koster drift og vedlikehold av et såpass omfattende anlegg noe. De fleste har derfor forståelse for våre beskjedne avgifter og priser ved skyting  for å dekke våre utgifter, sier Vestøl.

 

- Vi håper på at riktig mange blir med på flere av våre spennende friluftsaktiviteter i løpet av årets sesong, avslutter en engasjert leder i Gjerstad JFF.

Flere saker

Ordfører Inger Løite

Ordførerens uke 3

Ingen kunne true svenskehesten Grace Yoga på Sørlandet travbane

Ny seier til Per Vetle på Sørlandet travpark

Per Vetle Kals kunne styre Ubet inn til en fin andreplass på Jarlsberg travbane i ettermiddag.

Per Vetle ble nr. 2 i V-75 på Jarlsberg travbane

Gjerstad skolekorps bidrar til trivsel i bygda ved flere anledninger.

Skolekorpset søker støtte fra bygdefolket

Lørdag 31. august kan du treffe denne gjengen på Brokelandsheia

Vennebyen kommer til Brokelandsheia!

Vinmonopolet på Brokelandsheia hadde den tredje største omsetningsøkningen i fylket i 2018.

Brokelandsheias salgstall økte med 9,5% i 2018

Rundt 10 ungdommer er allerede med i den nye kickbokseklubben i Gjerstad

Har åpnet ny kickbokseklubb i Gjerstad

Anne Njerve Fjærbu er årets "Regnfjella-dronning" 2018. Her med barnebarnet Jonas på utsiktspunktet i fjor sommer. Foto: Facebook.

Anne er "dronning" av Regnfjella