Kreftforeningen gjør Stafett for livet virtuell

6.-14. juni arrangeres Kreftforeningens virtuelle Stafett for livet. Målet er å skape en arena som gir alle i Norge en mulighet til å vise sin støtte til de som er rammet av kreft.

Stafett for livet er et av Kreftforeningens største arrangement og var i år planlagt i 17 byer, men samtlige ble utsatt til 2021 som følge av koronautbruddet. Konseptet baserer seg på å samle lokalsamfunn til en stor stafett for å vise støtte til kreftrammede. I 24 timer skulle lagene gått eller løpt for å vise solidaritet til de som lever med kreft og minnes de som har gått bort.  

Nå inviterer Kreftforeningen til en nasjonal virtuell stafett.
– Kreft tar ikke pause. De som rammes trenger vår støtte mer enn noen gang. Mange kreftrammede er i risikogruppen og synes det er tøft å ikke kunne ha besøk av famille og venner. I den virtuelle stafetten kan man likevel gi hverandre støtte. Vi håper den kan skape noen gode opplevelser og gi mulighet til å kjenne litt på felleskapet og samholdet mange opplever på de lokale stafettene, sier Geir O. Wehus, distriktssjef i Kreftforeningen.

Støtte i hvert skritt
Kreftforeningens virtuelle Stafett for livet starter 6. juni og vil vare til søndag 14. juni.

–  Vi oppfordrer hele Norge til å vise sin støtte til kreftpasienter og deres pårørende ved å gå tur eller løpe i sitt lokalmiljø denne uken, selvsagt med god avstand. Dette er ikke en konkurranse, og alle deltar ut fra egne forutsetninger. Hvert skritt du tar, er en støtteerklæring for å feire eller minnes en fighter – en person som har eller har hatt kreft, sier Wehus.

Lysseremonien vil være et høydepunkt under den virtuelle stafetten, slik som under en vanlig stafett.
–  Under lysseremonien minnes deltakerne dem de har mistet og viser sin støtte til dem som er rammet nå. Denne gangen håper vi at folk vil tenne et lys hjemme for alle de er glade i, sier Wehus, og legger til:

–  Vi vil gjerne at folk deler bilder på sosiale medier fra sin deltakelse i den virtuelle stafetten, og oppfordre venner og bekjente til å delta i denne nasjonale hyllesten.
 

Muligheter for innsamling

Det blir også muligheter til å samle inn penger i forbindelse med den virtuelle stafetten. 

– Mange ønsker å bidra økonomisk, og har kreative og inspirerende aktiviteter for å samle inn penger. Dersom de ønsker å gjennomføre dette, så er de selvsagt velkomne til det. Pengene bruker vi til å skape bedre rammer for kreftrammede, pårørende og etterlatte, samt støtte til viktig forskning, sier han.  

 

Ser frem mot ny stafettsesong i 2021 
Kreftforeningen er utrolig takknemlig for engasjementet og motivasjonen alle frivillige og lag har vist så langt. De håper frivillige, kreftpasienter, lag og støttespillere blir med igjen i 2021. Distriktssjefen tror stafettene blir viktigere enn noen gang: 

– Neste år blir stafettene kanskje ekstra viktige for lokalsamfunnet, også for de som ikke er rammet av kreft. Vi håper folk vil ta med seg engasjementet inn i 2021.

 

Fakta om Kreftforeningens Stafett for livet:    

I stafetten deltar lag bestående av familier, venner, skoler, foreninger, arbeidsplasser og andre i en stafett. Bak hvert lag er det en historie – et menneske som laget vil støtte eller minnes.  Stafetten symboliserer at en kreftsykdom aldri tar pause, men er til stede hele døgnet og at det alltid bør være noen på banen for den som er syk.   Arrangementet er en stafett med lag av ulik størrelse, der deltakerne ikke går eller løper mot hverandre, men med hverandre.  

Dette er den norske utgaven av det amerikanske Relay For Life, som ble startet av legen Gordy Klatt i 1985. Det er i dag verdens største non-profit-arrangement med I 2018 ble det samlet inn over 233 millioner dollar på verdensbasis. Det ble arrangert 4000 stafetter i 30 land, og det deltok 2 100 000 mennesker fordelt på 95.000 lag, inkludert 206 000 fightere. 

Til sammen på alle stafettene i 2019 var det 17377 deltakere, 742 fightere, 469 lag og tusenvis av deltakere som deltok. Sammenlignet med tall fra resten av verden ligger Norge godt an når det gjelder deltakere. 
I følge Global Relay for life, er det gjennomsnittlig 471 deltakere, mens i Norge er det 1713. 
 

Les mer på: www.stafettforlivet.no

Flere saker

Marcus Langmyr hevder seg godt i årets norgescup i leirdueskyting. Foto: Facebook

Imponerende leirdueskyting av Marcus Langmyr

Magnus Sørbø fikk en stor gavesjekk etter sin andreplass i dag.

Magnus ble nr. 2 i Norgescupen i Trondheim

Adina Limyr er her avbildet sammen med fire av fem barnebarn i forbindelse med 100-årsdagen i 2016.

Adina fyller 104 år!

Nybygget på Solem skytebane er i ferd med å bli ferdig. Foto: GJJF.

Nybygg på Solem med moderne teknologi

Ove Støylen kommer til Holmen Gård fredag 14. august.

Ove Støylen klar for Holmen Gård 14. august

Fotballbanen på Klokkargården er klargjort for høstsesongen.

Klokkargården er klar for seriespill - her er kampoppsettet

Brokelandsheia Blomster og Garn. Foto: Finn.no

Brokelandsheia Blomster og Garn til salgs

Helena Trydal har vært misjonær på Madagaskar i en årrekke. Foto: Gjerstad Menighet

Gjerstad Menighet støtter "Sammen som kirke i hele verden"