Tore Solstad og hans ansatte hos Eurospar Brokelandsheia er nominert til to høythengende priser
Tore Solstad og hans ansatte hos Eurospar Brokelandsheia er nominert til to høythengende priser

Nominert til prestisjepriser i Aust-Agder

Eurospar Brokelandsheia er nominert i klassen "Årets lærebedrift" og "Årets faglige leder" i Aust-Agder innen mat og servicefag.

Eurospar Brokelandsheia har det siste året hatt et spesielt fokus på videreutdanning for sine ansatte, og en rekke medarbeidere har fått fagbrev i ulike fag.

Dette har blitt lagt merke til langt utover kommunegrensene og Opplæringskontoret for mat og servicefag Agder har informert forretningen om at de er nominert til to priser for 2016.

Fra begrunnelsen for forslaget til årets lærebedrift:

"I Gjerstad kommune, med sine 2494 innbyggere, nærmere bestemt på Brokelandsheia, er det en dagligvarebutikk som alle i regionen kjenner til, også de fleste landeveisfarende vet eksisterer og har besøkt.

  • Bedriften fremstår etter vår vurdering som rollebedrift, som et signalgivende fyrtårn innen sin bransje og næring m.h.t. hva bedriften og dens ledelse har utrettet og utretter av samfunnstjenlig engasjement som overordnet beskrivelse.
  • Bedriften ansetter jevnlig lærlinger innen flere fagområder.
  • Bedriften har i dag fagarbeidere m/fag- eller svennebrev innen alle disse fagområdene; Butikkslakterfaget, Pølsemakerfaget, Sjømathandlerfaget, Kontor- og administrasjonsfaget, og Salgsfaget. Bedriften har pr. dags dato ca. 40 ansatte hvorav 19 har tatt fag-/svennebrev. Av disse 19 har 5 av dem to eller flere fag-/svennebrev. I tillegg holder ytterligere tre personer på med å ta fag-/svennebrevsutdanning.
  • Flere av de ansatte har som praksiskandidater avlagt opptil to forskjellige fag-/svennebrev de siste årene, samme også blant lærlingene.
  • Bedriften har gjennom lærlingordningen utdannet bransjefolk som etter hvert har startet opp egne butikker innen andre bransjer i området, og herunder styrket kommunen næringsvekst og sysselsetting.
  • Bedriften bidrar til å gi ungdommene i kommunen jobb og karrieremuligheter uten at de må flytte fra hjemstedet/hjemkommunen.
  • Bedriftens kompetansepolitikk og intensjon er at alle deres medarbeidere skal ha et dokumenterbart kompeantsenivå som gir kundene en unik opplevelse av service og faglig kunnskapsnivå omkring produktene og tjenestene de tilbyr og selger.
  • Bedriften legger til rette for, herunder kjøper inn faglitteratur for at alle deres ansatte som ønsker det skal gis mulighet til egenutvikling og kompetanseheving gjennom mulighetene for å ta fag-/svennebrev, for å dokumentere sin kompetanse, arbeidsrfaring og kunnskap.
  • Bedriften har og tar i tillegg også imot hospitanter fra NAV-systemet for å hjelpe noen av de som også er litt mer vanskeligstilte på arbeidsmarkedet, gjennom at disse tilbys en lærerik og en meningsfylt hverdag og tilegner seg kompetanse.
  • Bedriften innfrir vireklig "Samfunnskontrakten" i praksis mellom partene i yrkeslivet."

 

Fra begrunnelsen for forslaget til "Årets faglige leder 2016":
"Forslag og anbefaling om utnevnelse av Eurospar Brokelandsheia er ikke minst begrunnet i ledelsen v/eier, daglig leder og butikksjef Tore Solstad (som selv har fagutdanning og svennebrev i kjøttfagene) og hans fenomenale stab av medarbeidere som fortjener en ekstraordinær oppmerksomhet for sine samfunnstjenlige engasjement, og som samtidig gir dagligvarehandelen og varehandel en status til etterlevelse"
 

Bedre kan det vel ikke sies, og vi venter i spenning på resultatet i konkurransen om de to prestisjefulle titlene!

 

 

Flere saker

Marcus Langmyr hevder seg godt i årets norgescup i leirdueskyting. Foto: Facebook

Imponerende leirdueskyting av Marcus Langmyr

Magnus Sørbø fikk en stor gavesjekk etter sin andreplass i dag.

Magnus ble nr. 2 i Norgescupen i Trondheim

Adina Limyr er her avbildet sammen med fire av fem barnebarn i forbindelse med 100-årsdagen i 2016.

Adina fyller 104 år!

Nybygget på Solem skytebane er i ferd med å bli ferdig. Foto: GJJF.

Nybygg på Solem med moderne teknologi

Ove Støylen kommer til Holmen Gård fredag 14. august.

Ove Støylen klar for Holmen Gård 14. august

Fotballbanen på Klokkargården er klargjort for høstsesongen.

Klokkargården er klar for seriespill - her er kampoppsettet

Brokelandsheia Blomster og Garn. Foto: Finn.no

Brokelandsheia Blomster og Garn til salgs

Helena Trydal har vært misjonær på Madagaskar i en årrekke. Foto: Gjerstad Menighet

Gjerstad Menighet støtter "Sammen som kirke i hele verden"