Nybygget på Solem skytebane er i ferd med å bli ferdig. Foto: GJJF.
Nybygget på Solem skytebane er i ferd med å bli ferdig. Foto: GJJF.

Nybygg på Solem med moderne teknologi

Det første nybygget med varmestue og garderobe på Solem skytebane er nå ferdig utvendig Det gjenstår noe elektroarbeider og isolering innvendig før bygget kan tas i bruk

- Vi startet 4. mai med grøftet til trekkrør og har seinere hatt god framdrift. Gjenstående arbeid med lagerbygget og andre tekniske arbeider vil pågå utover høsten, sier leder i Gjerstad JFF, Jostein Vestøl. Det første nybygget med varmestue og garderobe er nå ferdig utvendig. Det mangler et vindu og dører. Innvendig gjenstår noe isolering / støydemping, elektroarbeider samt panel i varme rom. Leder av Jaktskytterutvalget, Jo Åsmund Sandåker og Rolf Inge Haugholt har begge gjort en stor innsats med dugnadsarbeid på grunnarbeid, betong og bygg.

 

- Rolf Inge er via sitt firma Haugholt Anleggsservice AS også ansvarlig for byggingen og byggeleder. Vi har hatt veldig stor nytte av hans og firmaets ressurser i ulike sammenhenger. Så nyter vi godt av friperioden til Jo Åsmund i Nordsjøen og hans gode snekkerkunnskaper og snekkerutstyr. Også andre har bidratt med dugnadsinnsats, maskiner og annet. Nå er det oppgaver som i noen grad andre vil ta fatt på, sier Vestøl, som takker alle for god innsats.

 


Jo Åsmund Sandåker er leder av Jaktskytterutvalget i Gjerstad JFF.

Etterlengtet bygg
- Det er et svært etterlengtet bygg som nå reiser seg på Solem skytebane. Mens rifleskytterne har kunnet drive med sin sport under tak, har hagleskytterne måttet friste tilværelsen under åpen himmel uansett vær. Årsaken til dette er at når vi startet byggingen av skytebanen var det stort sett bare riflemiljøet som var aktivt, sier Jo Åsmund Sandåker.  Nå er det ganske mange hagleskyttere og trener på onsdagene. Flere blir det nok nå når skytterne kan stå under tak og vi får egen varmestue.

 

Duekortsystem innføres.
Foreningen har anskaffet et brukervennlig kortsystem på haglebanen som nå får overbygg. Dette fungerer slik at skytteren kjøper et «duekort». Det er et plastkort som fylles opp med det antall leirduer en kjøper i kortterminalen i sekretariatet. Kortet tas med til banen og legges i kortleseren. Der trekkes duer av kortet når en skyter! Jo Åsmund ser fram til å ta systemet i bruk. Det vil forenkle både for skytterne og standplassleder.

 

Foreninger som har etablert dette systemet bruker mindre mannskap på treningskveldene og skytterne får et mye bedre tilbud.

 

Styret vurderer og fastsetter priser.  Nåværende priser er 100 kroner for kortet og normal pris for leirduene er mellom 1,25 – 2,- pr due.

 

Lokale bedrifter har støttet opp
Både Gjerstad Products og Østre Agder Sparebank har bidratt med midler til kjøp av duekortsystemet. Henholdsvis Tor Kjetilson Moe og Jan Birger Stebekk hadde tro på ideen og bidro hver med et viktig beløp til innkjøp.

Vi er svært takknemlige for bidragene fra begge, sier Jostein Vestøl.

 

Besøk fra Aust Agder JFF
Nylig hadde vi på Solem hyggelig besøk fra Aust Agder JFF. De serverte oss også kaffe og kake. Vi ga en omvisning og orientering om bygget mens de ventet på helikopter for blant annet transport av kalk opp til Karitjenn>>>  Benytt deg allerede nå av hytta, Karibu – fin hytte og fin plass med fint vann i merket trase til Havrefjell Turlag mellom Uvdalen og Heiland, avslutter lederen i Gjerstad JFF.

 

Flere saker

Marcus Langmyr hevder seg godt i årets norgescup i leirdueskyting. Foto: Facebook

Imponerende leirdueskyting av Marcus Langmyr

Magnus Sørbø fikk en stor gavesjekk etter sin andreplass i dag.

Magnus ble nr. 2 i Norgescupen i Trondheim

Adina Limyr er her avbildet sammen med fire av fem barnebarn i forbindelse med 100-årsdagen i 2016.

Adina fyller 104 år!

Ove Støylen kommer til Holmen Gård fredag 14. august.

Ove Støylen klar for Holmen Gård 14. august

Fotballbanen på Klokkargården er klargjort for høstsesongen.

Klokkargården er klar for seriespill - her er kampoppsettet

Brokelandsheia Blomster og Garn. Foto: Finn.no

Brokelandsheia Blomster og Garn til salgs

Helena Trydal har vært misjonær på Madagaskar i en årrekke. Foto: Gjerstad Menighet

Gjerstad Menighet støtter "Sammen som kirke i hele verden"

Lag og foreninger kan søke om moms-kompensasjon

Lag og foreninger kan søke om moms-kompensasjon