Kristen Øybekk går fra i dag over i pensjonistenes rekker.
Kristen Øybekk går fra i dag over i pensjonistenes rekker.

- Takk for meg!

- Når folk spør meg om det ikke blir godt, så vet jeg ikke hva jeg skal svare. Det blir rart. Det er underlig.

Jeg er nå kommet til en milepæl. Etter 39 år ved Gjerstad skole, har jeg valgt å slutte. Overgangen fra å være aktiv i arbeidslivet og til å bli pensjonist, blir stor. Jeg ser at den overgangen kan bli ganske krevende for meg. Men tenker jeg meg litt om, så vil jeg heller se på alt det jeg kan være takknemlig for, og alt det jeg har fått lov å være med på.

«Sammen for den gode skolen» er skolens visjon. Og sammen med veldig mange, har jeg gjennom mange av årene mine ved skolen, fått lov til å være med på å arbeide mot at visjonen vår skal bli realisert. Takk til foreldre, takk til personalet ved skolen. Det er mange som har lagt ned et gedigent arbeid for at elevene våre skal få en god skolegang.

Om morgenen, når skoleklokka har ringt, har jeg i mange år stått i døra og håndhilst på elevene våre og sett dem i øynene. Det har for meg vært viktig. Det tror jeg har vært med på å bygge opp et godt forhold. Men jeg er også klar over at jeg ikke har hatt et like godt forhold til alle elever. Dersom det er min skyld at jeg har hatt et dårlig forhold til elever, eller også foreldre, så vil jeg nå gjerne benytte anledningen til å be om unnskyldning for det.

Så lenge skolen har hatt sin egen nettavis, så har jeg lagt ut nyheter her. Hver gang har nyheten blitt prydet av bilde. Denne gangen har jeg valgt å bruke bilde av skolen, en institusjon som har betydd mye for meg gjennom mitt yrkesliv. Som de fleste av dere vet, så har jeg likt dårlig at skolen skal legges ned. Kanskje vi har ei av de flotteste skoletomtene i landet? Ordføreren har ved festlige anledninger på skolen det siste året sagt at ho bare fått positive/konstruktive reaksjoner på at barneskolene nå skal flyttes til Sunde. Jeg har fått andre reaksjoner. Ikke minst fikk jeg høre det på og etter 17. mai, som vi denne gangen feiret på Gjerstad skole.

Til alle dere som synes det er trist at skolen blir lagt ned, vil jeg si: Vi må passe oss for å bruke ord som kan rippe opp i såre følelser. Lik det eller ikke. Det er fattet et nesten enstemmig vedtak i kommunestyret om denne saken. Nå må vi se framover og støtte opp om nye Abel skole på samme måten som vi har støttet opp om Gjerstad skole.

Igjen: TAKK. 
Jeg vil her også benytte anledningen til å takke for den fine festen som personalet hadde stelt til for meg på onsdag. Takk til alle som kom, takk for blomster og gaver. Ikke minst  takk for alle gode ord jeg fikk. De er gode å ta med seg inn i pensjonistalderen. 

Og til alle som arbeider for en god skole i Gjerstad: Lykke til med arbeidet.

 

Kristen Øybekk,
påtroppende pensjonist.

Flere saker

Per Vetle Kals på seremoniplass etter dagens NM-sølv for stallansatte

Sølv til Per Vetle Kals i NM for stallansatte

Soten vant med Per Vetle Kals i sulkyen

Per Vetle Kals på andreplass i NM før siste løp

Per Vetle Kals. Foto: Hesteguiden.com

Kan toppe suksessår med NM-tittel

Garli Moe Garlin vant på Bjerke onsdag

The Double for Tor Martin

Moe Tyr var suveren i kveldens V76-omgang på Bjerke Travbane

Moe Tyr med full kontroll på Bjerke travbane

Fra Brokelandsheiadagene 2016. Foto. Smeland Media

Flere nye utstillere til årets folkefest på heia

Per Vetle Kals med dobbeltseier i kveld

Per Vetle herjet på Sørlandet Travpark søndag

Per Vetle Kals tok nok en seier i kveld.

Per Vetle vant på Sørlandet Travpark