Varaordfører i Gjerstad kommune, Steinar Pedersen, åpnet det nye anlegget på Solem skytebane i dag.
Varaordfører i Gjerstad kommune, Steinar Pedersen, åpnet det nye anlegget på Solem skytebane i dag.

Åpnet nybygg på Solem skytebane

Gjerstad Jeger og fiskerforening markerte lørdag åpningen av det nye anlegget for hagleskyting på Solem skytebane

image
image
image
image
image
image
image
image
image

Leder i Gjerstad JFF, Jostein Vestøl, kunne ønske et 30-talls mennesker velkommen til åpningen av to flotte nybygg til hagleskytingsdelen av anlegget. Fra før har rifleskytterne har hatt de beste fasilitetene, men nå har også hagleskytterne fått et fullverdig anlegg, Med standplasser under tak, en flott varmestue og utsiktsplasser for publikum, også under tak, ligger alt til rette for at aktivitetene på det flotte skytesenteret vil kunne økes betraktelig i årene som kommer.

 

Mange har bidratt mye
- I tillegg til velvillige lokale bidragsytere som har stilt opp med en betydelig sum penger, har vi ved en formidabel dugnadsinnsats klart å få ferdigstilt dette flotte anlegget. Mange har bidratt med egeninnsats langt over det man kan forvente av folk. Uten dette hadde vi aldri klart å få dette til. Totalt har dette prosjektet kostet rundt 2 millioner, finansiert ved hjelp av støtte fra viktige støttespillere, som bl.a. Østre Agder Sparebank og Gjerstad kommune, 500 000 i tippemidler, egenkapital og betydelige private bidrag samt dugnadsinnsats. På Solem er det nå totalt investert 4 millioner i tippemidler. Flere har også stilt både maskiner og utstyr til disposisjon. sa bl.a. Jostein Vestøl i sin åpningstale. 

 

Stor merverdi for bygda
Varaordfører Steinar Pedersen fulgte opp med å gi Gjerstad JFF honnør for sin innsatsvilje og pågangsmot. Et anlegg som dette har stor merverdi for bygda, og at foreningen også legger til rette for å inkludere ungdom via samarbeid med MOT og skolen i bygda er veldig bra, sa Pedersen. - Kommunen er skikkelig stolte av all dugnadsinnsatsen som er lagt ned i dette anlegget. Dette blir lagt merke til. Tidligere har vi bevilget engangsstøtte til ulike prosjekter til skytesenteret, men forsøker nå å få til et årlig driftstilskudd for å skape forutsigbarhet i årene som kommer, sa varaordføreren, tydelig imponert over hvor flott anlegget nå fremstår. 

 

En viktig rolle i lokalsamfunnet
Banksjef i Østre Agder Sparebank, Nina Holte var ikke mindre imponert over det nye anlegget. - Uten at jeg er helt oppdatert på lignende anlegg, vil jeg tro at dette må være et av de fineste i sitt slag i landet, sa Holte. Banken har bidratt med 100 000 kroner til den nye delen av anlegget, og har nylig signert en treårig sponsoravtale med Gjerstad JFF.  At klubben har hele 230 medlemmer betyr mye for bygd vår. Ikke minst for våre ungdommer som her kan ta del i en sunn aktivitet, både for gutter og jenter. Dette har en veldig viktig rolle i lokalsamfunnet vårt, sa Nina Holte.

Markedssjefen i banken, Jan Birger Stebekk kunne informere om hvordan deres egen plattform "Lokalverdi" har vært med på å samle inn bidrag fra private. - Mange har hatt lyst til å hjelpe til for å realisere dette anlegget.  43 300 kroner har kommet inn via innsamlingen på lokalverdi.no. Til prosjekter som dette blir Østre Agder Sparebank med på å gaveforsterke pengene som kommer inn ved å bidra med tilsvarende beløp som det private bidrar med. Dette er et godt verktøy til å samle inn penger for ulike tiltak, og jeg oppfordrer også andre lag og foreninger til å ta kontakt med oss for å få til lignende løsninger, sa Stebekk. Vi kan ikke garantere at banken kan være med på absolutt alle prosjekter, men vi kan uansett hjelpe med en plattform som gjør det enklere å samle inn penger til samfunnsnyttige prosjekter i bygda,

 

Etter taler og blomsteroverrekkelser fikk varaordfører Steinar Pedersen klippe båndet som markerte åpningen av det nye anlegget. Som det seg hør og bør i slike anledninger ble det servert snitter og bløtkake til alle fremmøtte.  

 

Et skyteanlegg i nasjonal klasse.
Med det flotte anlegget for hagleskyting på plass ligger det meste til rette for at klubben kan søke om store nasjonale arrangementer i tiden som kommer, både for hagle- og rifleskyting.  Et norgesmesterskap burde være godt innenfor rekkevidde for Gjerstad JFF i årene som kommer. 
 

Det er bare å gratulere ildsjelene i Gjerstad JFF med en fantastisk tilvekst til skyteanlegget. Det er også på sin plass å gi Jostein Vestøl en ekstra honnør og takk i en slik anledning. Han har vært en utrettelig pådriver for gjennomføringen og fulgt prosjektet fra sin spede begynnelse til ferdigstillelse. Uten en engasjert leder, som evner å få mange krefter til å trekke lasset sammen, er det svært tvilsomt at dette hadde blitt noe av.  

 

 

 

Flere saker

Det var ikke noe å si på innsatsen til barneskolelevene ved Abel skole i dag. Foto: Marit L. Presthagen.

Elevene ved Abel skole løp og løp - for tusenvis av kroner

Et nytt vårmarked i Tvedestrand kan åpne i mai neste år.

No Limit Events planlegger vårmarked i Tvedestrand

Bjønnem Baus var først på målfotoet i kveldens monteløp på Sørlandet. Skjermdump: Norsk Rikstoto.

Trenerseier for Per Vetle på Sørlandet

Fiane Ungdomslag inviterer til barnedisco på Fjelltun. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

Velkommen til barnediskotek på Fjelltun - Kiwanis sponser pizza!

Vassendgutane lover full fest i Torbjørnshall 23. oktober.

Godt forhåndssalg til Gjerstad LIVE

Vinmonopolet på Brokelandsheia øker og øker. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

Vinmonopolet på Brokelandsheia har passert Risør i omsetningstall

Byholt skole.

Har du lyst til å kjøpe en gammel skole eller et gammelt samvirkelag?

Magnus viste fram kjempekreftene sine i spurten om 3.plassen. Skjermdump: TV2

Magnus Sørbø tok en imponerende 3.plass i eliteritt