Ordfører Inger Løite. Arkivbilde.
Ordfører Inger Løite. Arkivbilde.

Covid-19 - smittesituasjonen i Gjerstad

- Epidemien er ikke over, heller ikke i vår landsdel.
//Ordfører Inger Løite

- Det har vært mye fokus på koronasituasjonen det siste halvannet året, naturlig nok. Nå nyter vi alle at det er mer normale tilstander og at vi endelig kan være sammen i større forsamlinger igjen.
Så vidt meg bekjent har vi ingen smittede i Gjerstad for øyeblikket.

 

Likevel ser vi at epidemien ikke er over og at det er mange som fortsatt blir syke flere steder i landet, også i vår landsdel.

Det er lurt å fortsatt følge de godt innarbeidede rutinene med god håndhygiene og dette er råd til oss alle fra nasjonale helsemyndigheter som kan være nyttig å lese:

Test deg ved symptomer og hold deg hjemme hvis du er syk.

  • Symptomer på luftveisinfeksjon kan begynne med vage symptomer som for eksempel hodepine og tett nese, eller mer klassiske influensalignende symptomer som som feber, hoste, sår hals og nedsatt allmenntilstand.  Symptomene kan være tegn på covid-19. 
  • Det er særlig viktig at du holder deg hjemme i det du får de første tegn på akutt luftveisinfeksjon. Du er mest smittsom de første dagene med symptomer. Vage symptomer kan være vanskelig å tolke, men det er anbefalt at du tester deg for SARS-CoV-2 før du eventuelt går på skole/jobb.  
  • Hvis du har nyoppståtte luftveissymptomer som feber, hoste, sår hals eller nedsatt allmenntilstand bør du holde deg hjemme.
  • Ungdom og voksne bør ha en negativ covid-19 test før de vender tilbake til skole eller arbeid.
  • Hold barn med nye symptomer på luftveisinfeksjon hjemme fra barnehage, også når koronatesten er negativ. Dette kan minske smittespredning til andre barn, uansett virus. Som for andre sykdommer, er man mest smittsom i starten.
  • Småbarnsfamilier bør unngå besøk av voksne og barn som har luftveissymptomer – det er et godt råd også når det ikke er virussesong.

 

Vaksine

Gjerstad kommune vil ringe deg eller sende en sms med tilbud/innkalling til time for dose 3. Vi regner med å fullføre vaksinasjon av dose 3 for personer over 75 år i desember 2021 og personer mellom 65 og 75 år i januar 2022. Det må gå minst 6 måneder fra man har tatt dose 2 til man kan ta dose 3.

Vi har pr nå tilbudt koronavaksine til alle innbyggerne over 18 år i Gjerstad. 

Det kan likevel være noen vi ikke har nådd frem til, eller noen kan ha ombestemt seg og likevel ønsker vaksine. Ta kontakt pr telefon 37 11 97 00 (hverdager kl 0900 - 1400) eller e-post post@gjerstad.kommune.no så blir du satt på liste til neste vaksineringsdag.

 

Hvordan tar kommunen kontakt med deg?
Alle som får tilbud om vaksine har innen begynnelsen av august blitt kontaktet av kommunen pr telefon eller SMS. Vi tar IKKE kontakt via sosiale medier, Messenger eller lignende. Du vil aldri få beskjed om at du må betale for vaksinen, og det vil IKKE være mulig å betale for å få vaksinen tidligere enn din tur "i køen". Det er bare ansatte i Gjerstad kommune som ringer om vaksine, vi har ikke satt bort denne jobben til andre.

 

Mer informasjon finnes på Gjerstad kommunes hjemmesider.

 

 

Gjerstad 8.11.21

Inger Løite
Ordfører

Flere saker

Illustrasjon: Depositphotos.com

Nærmere 400 gjersdølinger har fått vaksinedose 3

Marita Strat. Foto: Facebook.

- Hvem er du i omgivelsene dine?

Foto: Ånon Ausland

Den nye løypemaskina er tatt i bruk

Det er på tide å skaffe seg årets julekalender fra Gjerstad Skolekorps.

Støtt Gjerstad Skolekorps - kjøp årets julekalender

Tom Inge Ausland. Arkivbilde

Vil kjøre ut julekasser til vanskeligstilte

Ordfører Inger Løite måtte selv se på klokka etter kveldens rekordraske kommunestyremøte. Skjermdump: Kommunens WebTV

Kommunestyret satte sannsynligvis ny rekord i kveld

Denne unge familien fra Fredrikstad viser stor medmenneskelighet i forbindelse med julen. Foto: Facebook.

Deler julekvelden i Gjerstad med ensomme

Steinar Pedersen holdt foredrag om Brokelandsheia på Vestmarkonferansen. Foto: Privat.

Vestmarkonferansen: Presenterte næringsområdet på Brokelandsheia