Steinar Bergstøl Andersen, Agder FrP
Steinar Bergstøl Andersen, Agder FrP

FrP: Regjeringsprosjektet 2025

- Stortingsvalget i Norge ga som kjent et flertall til AP, SV og SP. Disse partiene vil på en eller annen måte styre Norge de neste fire årene. 
// Steinar Bergstøl Andersen, Agder FrP

- Vi havnet i opposisjon, og er klar for å være løsningsorienterte, konstruktive og klare på hva som er vår politikk, og holde regjeringen ansvarlig hvis de gjør noe som ikke vi er enig i.  Nå er vi i opposisjon, men jeg mener helt klart FrP må ta mål av seg å bli et styring- og regjeringsparti ved valget i 2025. Vi har vist at vi er en talentfabrikk, og at vi har mange som kan ta på seg ansvar.

Før vi kom i regjering i 2013, så sa alle politiske eksperter og kommentatorer at FrP ikke har mannskap nok til å fylle 8-9 statsrådsposter, etter vi hadde vært i regjering frem til 2020, så er det ingen som sier det lengre.

 

Mine anbefalinger når vi kommer i regjering igjen i 2025 er at vi blir et parti der massene får innflytelse. Regjeringspartiet FrP må også være det desentraliserte og grasrots FrP. At ikke det blir vi og dem, når man omtaler regjeringspartiet FrP og det lokale og regionale FrP.

 

Vi bør ha et sentralstyre som består av leder Sylvi Listhaug som er Parlamentarisk leder og partileder, mens resten av sentralstyret bør i utgangspunktet være ledende lokale eller regionale politikere. Det bør tilstrebes at Stortingsrepresentanter som er i sentralstyret er i mindretall. På den måten så får man frem bredden i partiet, og gir fremtredende lokal og regionalpolitikere en nasjonal plattform. Når det gjelder regjering, så er det ikke bare statsrådsposter som skal bekles. Det er statssekretærer, og rådgivere. Når alle disse posisjonene skal bekles, så vil det være en håndterbar sak å sikre at alle 11 regioner har noen i regjeringsapparatet. Det hadde vi under deler av vår forrige regjeringsdeltagelse, og det bør være en forutsetning neste gang.

 

Med denne ordningen, så har man et parti som har inkludert hele landet, vi blir en VI bevegelse, og det vil bidra til at vi lykkes langt bedre og samtidig sikre engasjement for neste regjeringsprosjekt. 

 

Når det gjelder politikk, så er det min oppfatning at grå kompromiss var det som sugde ut eierskapet og engasjementet rundt regjeringsprosjektet. Jeg har hele tiden vært opptatt av at vi må ha rene seiere. At vi får tydelige seiere. Det samme får de vi eventuelt må samarbeide med. Skal vi ha en regjering som FrP bevegelsen føler eierskap til så må alle regioner inkluderes, og det må være rene seiere, og være en regjering der vi samarbeider med Høyre. Denne regjeringen fikk gjenvalg i 2017, og vil være det beste for Norge. 

 

Vi fikk til mye i regjering, og vi har mye å være stolt av. Men jeg er overbevist om at vi vil gjøre det enda bedre, og fungere bedre som et lag, hvis vi bruker hele Norge, og sikrer alle 11 regionene tilstedeværelse i regjeringsapparatet og sentralstyret. Her i Agder, så ser at aktører som GCE Node, NHO Agder og andre næringsaktører alltid er knalltydelige på at landsdelen må ha representasjon i regjeringsapparatet, sentralstyret eller i Finans- eller Næringskomiteen.  Jeg regner med at det samme gjelder over hele landet.  

 

Jeg mener at vi nå skal jobbe tydelig mot regjeringsmakt igjen i 2025, og at vi innen den tid har klart og posisjonert oss på en slik måte at vi i Agder er en del av regjeringsapparatet. For oss i Agder så har vi et godt og nært forhold til Sylvi Listhaug, og vi trenger henne i både lokal- og fylkestingsvalgkamp, men selvfølgelig også i 2025 når vi skal styre Norge igjen, sikre norsk olje og gassnæring, ha kontroll på grensene, bygge ut infrastruktur, og skape arbeidsplasser i hele Norge etter fire år med Rødgrønt styre. 

 

For FrP er det ikke et mål i seg selv å komme i regjering, regjering er et virkemiddel. Derfor er en regjering med Høyre det aller beste virkemidlet for å gjøre Norge bedre.

 

Vi har alle muligheter til å få et større mandat av velgerne ved neste valg. Vi har en dyktig leder i Sylvi Listhaug, og mange gode politikere i hele landet.  Vi er allerede i gang etter valget med å planlegge å bygge en sterk, ambisiøs og kunnskapsrik organisasjon her i Agder. 

 

Steinar Bergstøl Andersen (FrP)
Leder av hovedutvalg for kultur, folkehelse og frivillighet
Agder fylkeskommune

Flere saker

Det var ikke noe å si på innsatsen til barneskolelevene ved Abel skole i dag. Foto: Marit L. Presthagen.

Elevene ved Abel skole løp og løp - for tusenvis av kroner

Et nytt vårmarked i Tvedestrand kan åpne i mai neste år.

No Limit Events planlegger vårmarked i Tvedestrand

Bjønnem Baus var først på målfotoet i kveldens monteløp på Sørlandet. Skjermdump: Norsk Rikstoto.

Trenerseier for Per Vetle på Sørlandet

Fiane Ungdomslag inviterer til barnedisco på Fjelltun. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

Velkommen til barnediskotek på Fjelltun - Kiwanis sponser pizza!

Vassendgutane lover full fest i Torbjørnshall 23. oktober.

Godt forhåndssalg til Gjerstad LIVE

Vinmonopolet på Brokelandsheia øker og øker. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

Vinmonopolet på Brokelandsheia har passert Risør i omsetningstall

Byholt skole.

Har du lyst til å kjøpe en gammel skole eller et gammelt samvirkelag?

Magnus viste fram kjempekreftene sine i spurten om 3.plassen. Skjermdump: TV2

Magnus Sørbø tok en imponerende 3.plass i eliteritt