Ordfører i Gjerstad kommune, Inger Løite.
Ordfører i Gjerstad kommune, Inger Løite.

Sommerhilsen fra ordføreren

- Det er juli og ferietid for de fleste. Jeg skulle ønske at jeg bare kunne ønske alle en fin sommer uten å nevne korona og pandemi.
//Ordfører Inger Løite

Kjære sambygdinger.

Det er juli og ferietid for de fleste. Jeg skulle ønske at jeg bare kunne ønske alle en fin sommer uten å nevne korona og pandemi. Dessverre så er vi ikke helt der enda. Senest i går ettermiddag fikk vi 3 nye smittede i Gjerstad. Det viser at selv om smittesituasjonen har vært forholdsvis rolig i det siste og mange har fått vaksine så er vil det mest sannsynlig komme lokale utbrudd.  Det betyr at vi fortsatt må være på vakt og veldig forsiktige. Regjeringen kunngjorde i går at de utsetter åpning til nivå 4. Det gjør de fordi de vil vente å se hvordan Delta-viruset påvirker utviklingen av smitte.

 

Vaksinering
Det blir vaksinering på kommunehuset gjennom sommeren. Hvor mange vi rekker å vaksinere avhenger av hvor mange doser vi får. Alle får beskjed når det er deres tur. Jeg oppfordrer alle til å ta den timen de får tildelt. Vaksineteamet og frivillige står på for å få avviklet vaksineringen raskt og effektivt og det er ressurskrevende dersom mange vil bytte tidspunkt. Det er bare i tilfeller grunnet sykdom eller av andre veldig viktige årsaker det kan innvilges bytte av tidspunkt.
Jeg vil også benytte anledningen til å takke alle de som står på for at vi kan få gjennomført vaksinering i sommer, både de ansatte i kommunen og andre frivillige som stiller opp.

 

Litt om status nye E-18.
Som kjent er reguleringsplanen for nye E-18 nå lagt ut på offentlig høring med høringsfrist den 15. september. Det har vært en lang og krevende prosess og det er fortsatt noen ting som ikke er helt på plass. Jeg må likevel si at jeg er ganske fornøyd for Gjerstads del så langt.

For oss var det avgjørende at veien fortsatt skal gå gjennom Brokelandsheia og det har vi fått til. Likedan var det viktig at det ikke skulle ha negative konsekvenser for miljøet på Abel skole.  Derfor er det bra at veien nå blir liggende i lengere avstand fra skolen med tanke på både støy og forurensning. Jeg er også veldig fornøyd med at vi har fått til en avtale med Nye Veier om en god erstatning for turarealet til skolen. Det skal opparbeides et nytt uteområde og nye turstier, gapahuk og div. på området Skarkfjell, nord for Abel skole. Området egner seg meget godt til dette og det skal også lages en vei som gjør området tilgjengelig for rullestolbrukere.

 

Vi er ikke fornøyd med viltpassasjene gjennom Gjerstad, men vi er i dialog med Nye veier om dette og jeg har tro på at vi skal finne en akseptabel løsning på det også.
Å bygge ny vei vil alltid berøre noen negativt, mange ulike interesser møtes og vil ikke alltid la seg forene.  Det er naturlig at dette skaper engasjement og sterke følelser hos mange. Både kommunen, næringsaktører, interesseorganisasjoner, privatpersoner m.fl. må buke muligheten i høringsperioden til å komme med innspill. Disse må jobbes med fram mot endelig vedtak i de respektive kommunestyrene. Planen er å få vedtak i løpet av 2021, senest januar 2022.

 

Det har vært en spesiell tid for oss alle og det har vært krevende med hjemmekontor og nettmøter.  Jeg vet at alle ser fram til mer normale tilstander til høsten og det å kunne møtes fysisk igjen. Vi har mange viktige saker å jobbe med utover høsten. Det skal jeg komme mer tilbake til senere.
 

Jeg tar litt ferie i juli, men er alltid i nærheten av telefonen. Dersom jeg i perioder ikke er tilgjengelig kan varaordfører Steinar Pedersen treffes på telefon 906 65 921

 

Jeg ønsker dere alle en riktig god sommer. Nyt ferien!

 

Med vennlig hilsen Inger.

Flere saker

Illustrasjon: Depositphotos.com

Nærmere 400 gjersdølinger har fått vaksinedose 3

Marita Strat. Foto: Facebook.

- Hvem er du i omgivelsene dine?

Foto: Ånon Ausland

Den nye løypemaskina er tatt i bruk

Det er på tide å skaffe seg årets julekalender fra Gjerstad Skolekorps.

Støtt Gjerstad Skolekorps - kjøp årets julekalender

Tom Inge Ausland. Arkivbilde

Vil kjøre ut julekasser til vanskeligstilte

Ordfører Inger Løite måtte selv se på klokka etter kveldens rekordraske kommunestyremøte. Skjermdump: Kommunens WebTV

Kommunestyret satte sannsynligvis ny rekord i kveld

Denne unge familien fra Fredrikstad viser stor medmenneskelighet i forbindelse med julen. Foto: Facebook.

Deler julekvelden i Gjerstad med ensomme

Steinar Pedersen holdt foredrag om Brokelandsheia på Vestmarkonferansen. Foto: Privat.

Vestmarkonferansen: Presenterte næringsområdet på Brokelandsheia