Ordfører Inger Løite. Arkivbilde.
Ordfører Inger Løite. Arkivbilde.

Statusrapport på smittesituasjonen i Gjerstad

Ordfører Inger Løite har følgende informasjon å meddele om smittesituasjonen i Gjerstad pr. 30.august.

- Vi har pr. i dag 15 smittede i kommunen. Jeg har ikke et eksakt antall i karantene nå, for noen er allerede ferdig med karantenetiden etter første utbruddet. Det har blitt testet hele forrige uke til og med søndag.

 

Selv om smittetallet har gått opp både på landsbasis og i Gjerstad så tåler vi mer smitte fordi de fleste eldste og de i risikogrupper er fullvaksinert. Færre blir alvorlig syke og andelen sykehusinnleggelser er lav selv om smittenivået er høyt.
Men, vi må også huske på at alle ennå ikke er fullvaksinert og at vaksinen ikke gir 100 % beskyttelse. Helsemyndighetene ber oss fortsatt følge de råd som hindrer smitten i å spre seg og minner oss på at meteren fortsatt gjelder. Det er jo slik at med én vaksinedose er man godt beskyttet mot alvorlig sykdom, men først etter andre dose er sjansen for å smitte andre lav. Uansett om du har fått en, to eller ingen vaksinedoser er det viktig at du følger de kjente rådene, vask hendene, hold avstand til andre, hold deg hjemme og test deg dersom du føler deg litt syk.

 

Regjeringen planlegger for gjenåpning til nivå 4 som tidligere dersom ikke noe endrer seg dramatisk, men presiserer at det er data og ikke dato som styrer tempoet i gjenåpningen. Alt dette er antakelig ganske kjent for de fleste og vi har ingen lokale tiltak/forskrifter i Gjerstad på nåværende tidspunkt. Det er de sentrale råd som fortsatt gjelder.

 

Konfirmasjoner
Noen er usikre når det gjelder forestående konfirmasjonsselskap. Følger man gjeldende råd betyr det kan ha 20 gjester i tillegg til dem du allerede bor og at de gjestene som er fullvaksinert ikke regnes med i tellingen av gjester. Dersom du skal ha konfirmasjonen på offentlig sted (leid/lånt lokale) kan man samle flere, inntil 100 gjester, men da telles også de fullvaksinerte med.

 

Brokelandsheiadagene
Jeg har også fått noen henvendelser fra folk som bekymrer seg for smitte under markedsdagene på Brokelandsheiadagene. Erfaringer gjort fra Arendalsuka, viser at det ikke er oppstått smitte som kan kobles til dette arrangementet. Utearrangementer er naturlig nok tryggere enn innendørs arrangementer. Da arrangøren av markedsdagene også har tilrettelagt for godt smittevern, er jeg overbevist om at vi alle kan kose oss på markedsdager igjen.
 

 

Inger Løite
ordfører i Gjerstad.

Flere saker

Det var ikke noe å si på innsatsen til barneskolelevene ved Abel skole i dag. Foto: Marit L. Presthagen.

Elevene ved Abel skole løp og løp - for tusenvis av kroner

Et nytt vårmarked i Tvedestrand kan åpne i mai neste år.

No Limit Events planlegger vårmarked i Tvedestrand

Bjønnem Baus var først på målfotoet i kveldens monteløp på Sørlandet. Skjermdump: Norsk Rikstoto.

Trenerseier for Per Vetle på Sørlandet

Fiane Ungdomslag inviterer til barnedisco på Fjelltun. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

Velkommen til barnediskotek på Fjelltun - Kiwanis sponser pizza!

Vassendgutane lover full fest i Torbjørnshall 23. oktober.

Godt forhåndssalg til Gjerstad LIVE

Vinmonopolet på Brokelandsheia øker og øker. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

Vinmonopolet på Brokelandsheia har passert Risør i omsetningstall

Byholt skole.

Har du lyst til å kjøpe en gammel skole eller et gammelt samvirkelag?

Magnus viste fram kjempekreftene sine i spurten om 3.plassen. Skjermdump: TV2

Magnus Sørbø tok en imponerende 3.plass i eliteritt