Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com
Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

- Stem smart, stem miljøvennlig, stem FrP!

- Hvis man bryr seg om miljø og klima, og ønsker løsninger som virker og gir reell effekt, ikke på kostbar symbolpolitikk, ja da må man stemme på FrP!
//Marius A. Nilsen, 1.kandidat Agder FrP - Aust-Agder valgkrets
 


Marius A. Nilsen er 1. kandidat for FrP i Aust-Agder valgdistrikt

Mens klimautslippene har gått ned nasjonalt, så har de økt i Oslo, hvor AP, SV og MDG styrer. Det er ikke ved å gjøre livet vanskeligst mulig, ved å gjøre slik at folk ikke kommer seg fra A til B, ved å hindre næring, eller ved symbolpolitikk som elektriske gravemaskiner som lades med dieselaggregat man hjelper miljøet og klimaet! Disse partiene ønsker å styre hele landet på tilsvarende måte, med like negative resultater.

 

Frp ønsker en offensiv og fornuftig miljø- og klimapolitikk:

 • Det forbrukes 1 million flasker i minuttet! De færreste land har gode retur- og resirkuleringsordninger, så mesteparten av flaskene kastes på søpla, eller havner i havet! Her kan vi bidra med teknologi, midler og ressurser. Dette kan kombineres med bistandsbudsjett til fattige land og gi en reell effekt, samt sysselsetting i disse landene.
   
 • Vi kan styrke satsingen på frivillighet innenlands og utenlands, sette av midler til både utstyr og gi tilskudd til organisasjoner som rydder søppel. Her kan man bli kvitt mye forsøpling i naturen.
   
 • Norge kan lede an i kampen mot plast i havet, vi kan utvikle teknologi og bruke penger på tiltak som fjerner forurensingen, og eksportere denne teknologien verden rundt.
   
 • Vi kan innføre "nøkkelhulls-merking" for produsenter i henhold til hvordan de pakker inn varene. Plast i plast i plast er meningsløst og bør stoppes!
   
 • Vi kan redusere MVA på deler og reparasjoner, slik at vi reduserer bruk og kast mentaliteten som rår. Dette vil kunne gi en vesentlig reduksjon i forsøpling, og energi som forbrukes på å produsere nytt.
   
 • Vi kan øke forskning på kjernekraft. Thorium, saltsmeltereaktorer, reaktorer som går på atomavfall og annet. Her er potensiale for mye tilnærmet helt ren energi. Kraftverkene kan bygges til havs, slik at hvis det hadde skjedd en ulykke ville man kunne senket disse kraftverkene og begrenset skaden.
   
 • Vi må legge til rette for økt sirkulærøkonomi og bistå med ressurser og midler for økt grad av gjenbruk og gjenvinning av forbrukskomponenter, både innenlands og utenlands.
   
 • Vi må jobbe for panteordninger som i størst mulig grad er universelle og internasjonal, slik at en boks kjøpt i et land kan pantes i et annet land. Norge bør også stille strenge miljøkrav og i større grad koble miljø som krav for mottak av bistand fra Norge.
   
 • Vi ønsker at «jomfruelig» plast skal avgiftsbelegges kraftigere, slik at resirkulert plast blir mer konkurransedyktig, og på den måten bidrar til å redusere det globale behovet for ny plast. Dette i kombinasjon med panteordning for all plast, gir en verdi på et produkt som ellers kanskje ville havnet i naturen.
   
 • Vi må senke avgiftene på biler, slik at bilparken vår blir ny og moderne, med lave utslipp.
   
 • Vi må bygge skikkelig framtidsrettet infrastruktur, slik at forbruket reduseres, tidsbruken redusere og effektiviteten økes.

 

Kort oppsummert så er det mye vi kan gjøre hvis man mener alvor med miljøengasjementet, men da må vi gjøre fornuftige tiltak, ikke symbolpolitikk!
 

Verden trenger energi og Norge har en av verdens reneste olje- og gassproduksjoner. Dette må vi fortsette med, samtidig som vi utvikler ny fornybar teknologi - noe vi da faktisk vil være i stand til pga. sunne statsfinanser med oljeinntektene. Legger vi ned norsk olje og gass mister vi evnen til å ta en ledende posisjon, samt utslippene vil øke da mindre miljøvennlig oljeutvinning vil erstatte vår. Slik politikk er kontraproduktivt for miljøet og klimaet, og FrP kjemper mot dette. 

 

Stem smart, stem miljøvennlig, stem FrP!
 

Marius A. Nilsen
1.kandidat Agder FrP
Aust-Agder valgkrets

Flere saker

Det var ikke noe å si på innsatsen til barneskolelevene ved Abel skole i dag. Foto: Marit L. Presthagen.

Elevene ved Abel skole løp og løp - for tusenvis av kroner

Et nytt vårmarked i Tvedestrand kan åpne i mai neste år.

No Limit Events planlegger vårmarked i Tvedestrand

Bjønnem Baus var først på målfotoet i kveldens monteløp på Sørlandet. Skjermdump: Norsk Rikstoto.

Trenerseier for Per Vetle på Sørlandet

Fiane Ungdomslag inviterer til barnedisco på Fjelltun. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

Velkommen til barnediskotek på Fjelltun - Kiwanis sponser pizza!

Vassendgutane lover full fest i Torbjørnshall 23. oktober.

Godt forhåndssalg til Gjerstad LIVE

Vinmonopolet på Brokelandsheia øker og øker. Illustrasjonsbilde: Depositphotos.com

Vinmonopolet på Brokelandsheia har passert Risør i omsetningstall

Byholt skole.

Har du lyst til å kjøpe en gammel skole eller et gammelt samvirkelag?

Magnus viste fram kjempekreftene sine i spurten om 3.plassen. Skjermdump: TV2

Magnus Sørbø tok en imponerende 3.plass i eliteritt